Yeni Haber

Promosyon Ürünlerinin Firmaya Etkisi

10.06.2020 19:53:06

Promosyon Ürünlerinin Firmaya Etkisi

Promosyon ürünleri, marka ya da işletmelerin kendilerini tanımasına olanak tanıyan reklam aracıdır. Geleneksel pazarlama ve reklamcılık aracı kabul edilen promosyon, günümüzde modern teknolojilere ve değişen reklam şartlarına rağmen bugüne hala ilk tercih edilen tanıtım şeklidir. Dünya devi markalar, hizmet kuruluşları ya da piyasaya yeni adım atan isimler, markalarını duyurmak amacıyla promosyon ürün reklamını tercih ediyor. Promosyon ya da diğer adıyla eşantiyon ürünler, bir markanın biz de buradayız deme şekli olmakla birlikte müşteri memnuniyetini, müşterilerle bağını devam ettiren bir uygulamadır. Bazen markanın verdiği promosyon kalem uzun yıllar kişiler tarafından kullanılabiliyor. Basit bir kalem gibi görünebilir başlangıçta ancak o kalemin girdiği her ortamda marka aşinalığı yaratacağı bilinmelidir. Promosyonlar biraz da bu yüzden gerçekleştirilir. Firmaya en büyük etkisi güvenilirlik, bilinirlik kazandırmaktır. 

Doğru Promosyon Ürünler Seçmek Etkiyi Artırıyor

Reklam ve pazarlamada doğru zamanlama kadar doğru araç da önemli. Promosyon ürünler kullanılıyorsa reklamda, kesinlikle sektörle ilgili ürünler seçilmelidir. Örneğin yayıncılık sektörünün promosyon ajanda, defter, kalem, bez çanta gibi müşterilerinin ilgisini çekecek ürünler seçmesi beklenir. Yapılan işle alakalı ürünler seçildiğinde müşterilerde algıda seçicilik oluşturulabiliyor. Promosyon ürünlerinin bir diğer olumlu etkisi ise müşteride güven duygusu oluşturması. Tüketiciler daima bildiği, ismini daha önce duyduğu yerlere güvenir. İki alışveriş noktası varsa ve sadece biri daha önceden bilinen bir isimse tüketici bildiği alışveriş noktasını tercih eder. Promosyon ürünler seçerken müşterinin ihtiyaçları da gözetilebilir. Örneğin kitap alana ayraç, ajanda ve defter gibi ürün alanlara kalem hediye edilebilir. Minimal eşantiyon ürünleri, maliyeti düşürürken müşteri üzerindeki etkisini artırıyor ve firmaya kârlı dönüşler sağlıyor. 

Ekonomik ve İşlevsel Promosyon Ürünleri

Promosyon ürünleri ile reklam yapmak isteyenlerin karşısındaki tek şey maliyet oluyor. Televizyon, internet ya da basılı reklam yerine promosyon ürünlerinin tercih edilmesinin iki temel sebebi maliyet ve etki oranı diyebiliriz. Promosyon ürünler her zaman daha ekonomiktir öte yandan etki alanı çok daha geniştir. Bir firma sadece promosyon ajanda ile çok fazla bölgeye yayılabiliyor. Eşantiyon ürün almak hem müşterileri memnun eder hem de firma sahiplerini. Özellikle yüksek bütçeli alışverişlerde müşteriye sunulan hediyeler, müşterinin gönlünü fethetmede etkilidir. 

Diğer Haberler

Haberler Hakkında

KC Promosyon blog sayfasından, ürünlerimiz, kampanyalarımız ve yeni haberlerimiz hakkında güncel bilgileri alabilir, arzu ederseniz bize ulaşabilirsiniz.

Haberiniz Olsun

KC Promosyon Ürünleri hakkında güncel bilgilerden haberdar olmak için abone olabilirsiniz.
Whatsapp Destek Hattı
WhatsApp

İletişime geçmek için hemen tıklayınız

Tıklayınız
Menu